Odborné studie o drtiči kuchyňského odpadu
Používání drtičů pozitivně ovlivňuje životní prostředí, což dokládají dlouholeté zkušenosti zemí, kde se drtiče staly běžnou součástí domácností a zároveň celého systému odpadového hospodářství.
Navíc byly v Kanadě a mnoha zemích Evropské unie prováděny dlouhodobé studie s vysokou informační a statistickou hodnotou, které jednoznačně potvrzují, že drtič potravinových odpadů je jedna z nejlepších alternativ recyklace biologicky rozložitelného komunálního odpadu.
|
Velká Británie - česká verze - anglická verze |
- Studie z Velké Británie.
|
|
|
Univerzita Toronto - česká verze - anglická verze |
- Studie z Univerzity v Torontu.
|
|
|
ANIMA Itálie - česká verze - anglická verze |
- Studie z Anima v Itálii.
|
|
|
CECED Belgie - česká verze - anglická verze |
- Studie z CECED v Belgii.
|
|
|
Hannover - česká verze - anglická verze |
- Studie z Hannoveru v Německu.
|
|
|
New York City - anglická verze |
- Studie města New York City.
|
|
|
Rozbor metod recyklace - česká verze |
- Rozbor jednotlivých metod recyklace biologického odpadu v návaznosti na provedené studie a legislativu EU.
|
Zjednodušený popis funkce a použití drtiče
Drtič kuchyňského odpadu je užitečné a z ekologického hlediska velmi prospěšné zařízení, které dokáže okamžitě likvidovat nepříjemné potravinové zbytky a tím zároveň třídit odpad v místě jeho vzniku nebo-li přímo u zdroje. Drtič se montuje pod dřez přímo na otvor jeho výpusti, kde se veškeré potravinové zbytky jednoduše vhodí a průběžně likvidují drcením na malé částečky, které odchází společně s vodou odpadním potrubím do kanalizace.
V procesu drcení se uvolňuje voda, která představuje až 80% celkového objemu potravinového odpadu. Drtič tak snižuje celkové množství odpadu, který domácnost produkuje. Nepatrné částečky potravinového odpadu jsou posléze snadněji zpracovatelné v rozkladných biologických procesech v úpravnách vod, septikových nádržích nebo v přírodě.